Malzemeler
2 Yumurta
2 Yemek kaşığı Şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tavayı yağlamak için Tereyağı veya sıvıyağ
Hazırlanışı
- Yumurtayı şekerle çırpalım
- Sütü ekleyelim
- Un'a kabartma tozu ve vanilyayı dökelim, karışıma ekleyelim çırpalım
- Kekten biraz daha katı bir kıvam elde etmiş olacağız
- Tavayı yağlayalım, hamurdan büyük bir kaşık alıp tavaya dökelim, hamur kendiliğinden yayılacaktır
- Spatula yardımıyla alt üst ederek pişirelim
- Renginin çok koyu olmaması ve içinin pişmesi için ocağın altını çok açmamalıyız
Pankekin üzerine pudra şekeri serpip meyve ekleyebilirsiniz
Veya bal, şeker, nutella sürebilirsiniz
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder