8 Ocak 2014 Çarşamba

TATLI PATATES ÇORBASI (8+ AY)

TATLI PATATES




  • Tatlı patatesler, diğer patateslere nazaran 2 kat daha fazla lif içeriyor. Bu da onun daha fazla vücutta kalmasına ve daha uzun süre tokluk hissi yaşatmasına neden oluyor.
  • Bir diğer tatlı patatesin faydasına baktığımızda karşımıza büyük oranda B6 vitaminiyle dolu olduğunu görüyoruz. B6 vitamini kanın damarlardan rahatça geçmesini sağlar ve bu da kalbin daha rahat bir şekilde çalışmasına neden olur. Tatlı patatesin içeriğindeki potasyum ise damarlardan geçen kanın hızını ayarlıyor ve kalbin doğal ritminin bozulmadan çalışmasını sağlıyor.
  • Beta karoten en önemli antioksidanlardan bir tanesidir. Ortalama büyüklükteki bir adet tatlı patates günlük almanız gereken A vitaminin hemen hemen hepsini karşılar. A vitaminin farklı tipteki kanser hücreleri üzerinde oldukça faydası olduğu yönünde pek çok araştırma bulunuyor. Ayrıca, cildin güneş ışığı başta olmak üzere diğer dış etmenlere karşı korunmasını sağlıyor, göz ve kas sağlığına oldukça fazla faydası var.
  • Manganezin metabolizma ve sağlıklı kan şekeri düzeyi üzerinde çok fazla etkisi var ve tatlı patateste çok fazla miktarda manganez bulunuyor


Uzmanlar tatlı patatesi haşlama ya da kızartma şeklinde değil, fırınlama ya da buharlı pişirici kullanarak, buharda pişirme yöntemleriyle pişirilmesini, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin besin değerlerine sahip bu sebzenin haftada en az 1 kere tüketilmesini öneriyorlar.

TATLI PATATES ÇORBASI (8+AY)

Malzemeler

1 tatlı patates
1 havuç
az miktarda yeşil mercimek
Et suyu




Hazırlanışı

Tatlı patatesi iyice yıkadıktan sonra soyup doğruyorum ve diğer malzemelerle karıştırıp et suyu ekleyip pişiriyorum. Eğer et suyu değilde su kullanacaksam çorba piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum.


et suyunu daha önce hazırlayıp kalıplarla difrizde saklıyorum


Artık büyüdük ve şu an 11 aylığız bu yüzden 8 aydan itibaren çorbaları püre kıvamında yedirmemeye özen gösteriyorum, genellikle çatalla ezip öyle yediriyorum

0 yorum:

Yorum Gönder