19 Ocak 2014 Pazar

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (10+AY)


Malzemeler

1 çay bardağı bulgur
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı

  • Mercimekleri yıkadıktan sonra haşlayarak başlayalım yemeğimize
  • Soğanları yemeklik doğrayalım bir kenarda kalsın
  • Bulguru iyice yıkadıktan sonra tereyağı ile hafif kavuralım
  • Suyunu ekleyip pişirelim
  • Daha önce haşlanan mercimekleri ekleyelim
  • Bir tavaya çok az tereyağ koyup soğanı soteleyelim ve pilava ekleyelim
  • Pilavı iyice karıştıralım ve yemeye hazır AFİYET OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder