7 Nisan 2014 Pazartesi

ANNE SÜTÜ ARTTIRICI TATLI

Anne sütü özeldir:
Anne sütü her bebek ve her dönem için özeldir. Prematürelerde ve hayatın ilk günlerinde farklı yapıda bir anne sütü söz konusudur. İlk bir hafta memelerden "kolostrum" adlı süt gelir ve bebeği besleyici ve enfeksiyondan koruyucu özellikleri ön plandadır. Bunu ikinci hafta boyunca protein içeriği azalırken, laktoz, yağ ve toplam kalori içeriği artan "geçiş sütü" izler. Daha sonraki dönemlerdeki olgun anne sütü de emzirmenin başlangıcında karbonhidrattan, sonunda yağdan zengin olarak gelir.



Malzemeler

3 Ayva
2 Yemekkaşığı Toz Şeker
2 Yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 Yemek kaşığı dolusu Bal veya Her hangi bir ev yapımı reçel 
2 Yemek kaşığı Kaymak


Hazırlanışı

  • Ayvaları doğrayalım tabağa dizelim üzerine toz şekeri serpelim mikrodalga fırında yumuşayana kadar pişirelim
  • Pişen ayvaların üzerine Bal veya reçel dökelim , ben ev yapımı ayva reçeli kullandım
  • Çekilmiş  cevizi de serptikten sonra kaymak ekleyerek afiyetle ve süt yapacağına inanarak yiyebilirsiniz 

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN BEBEKLERE BOL BOL SÜT OLSUN 




0 yorum:

Yorum Gönder